Extraarbete

Om du har ett extraarbete eller eget företag där du bedriver en verksamhet som du utfört vid sidan av ett heltidsarbete kan det i försäkringens mening vara ett extraarbete.

Om vi godkänner din extrasysselsättning som godkänt extraarbete kan du fortsätta med den i samma omfattning under arbetslösheten utan att det påverkar din a-kassa.

Vad behöver vi för att utreda om din extra sysselsättning kan godkännas?

För att vi ska kunna utreda om ditt extraarbete eller egna verksamhet kan godkännas som godkänt extraarbete anger du på din anmälan om arbetslöshet att du har ett extraarbete.

  • Om extraarbetet utförts i ett eget företag lämnar du uppgifter om det via Mina sidor eller kontaktar oss så skickar vi en blankett.'
  • Om extraarbetet är en anställning ska du begära att din arbetsgivare lämnar ett arbetsgivarintyg via vår sida för arbetsgivare. 

Du kan läsa mer om reglerna för extraarbete här.

Vi skickar ett skriftligt beslut

Om du har ett extraarbete som godkänns skickar vi ett separat beslut till dig om detta. Beslutet innehåller bland annat information om hur mycket du får arbeta i extraarbetet och hur mycket pengar du får tjäna. Beräkningarna baseras på hur du arbetat i extraarbetet före arbetslösheten.

Hjälpte den här sidan dig?