Medlemsavgifter 

Alla medlemmar betalar samma medlemsavgift

Det kostar 150 kronor per månad att vara medlem hos oss. Avgiften är samma för alla medlemmar. Medlemsavgiften påverkas inte av inkomst, om du studerar, är sjukskriven, är föräldraledig eller är arbetslös. 

Om du är medlem i facket kan du kontakta fackförbundet då avgiften där kan variera beroende på din inkomst.

Mitt medlemskap 

Mitt Medlemskap kan du bland annat få snabb överblick över dina medlemsuppgifter, se dina fakturor och ändra adresser, kontaktuppgifter och betalsätt.

Betalningssätt för medlemsavgiften 

Medlemsavgiften kan betalas med autogiro, e-faktura eller pappersfaktura. Alla medlemmar som inte har tecknat betalning via e-faktura, autogiroavtal eller är användare av den digitala postlådan Kivra kommer att få inbetalningskort varje månad.  

Betalning kan göras till bankgiro, plusgiro eller via alla svenska internetbanker. Medlemsavgiften till arbetslöshetskassan görs till bankgiro 5571-6138.

Medlemsavgifter ska vara Ledarnas arbetslöshetskassa tillhanda senast den 28:e varje månad.

På tjänsten Mitt Medlemskap kan du kontrollera vilket betalsätt du har i dag eller ändra ditt betalsätt. 

A-kassan och fackförbundet 

Medlemsavgiften till Ledarnas arbetslöshetskassa och chefsorganisationen Ledarna faktureras separat. Betalning av medlemsavgiften till Ledarnas arbetslöshetskassa görs till arbetslöshetskassan och inte till chefsorganisationen Ledarna.

Kivra - få dina medlemsavgiftsavier digitalt 

Ledarnas a-kassa är ansluta till digital post genom Kivra. Kivra är en gratistjänst för säker digital post från företag och myndigheter.

Tänk på att tjänsten i första hand ersätter utskick som görs med vanlig post. Om du till exempel redan betalar din medlemsavgift med e-faktura kommer du att se fakturan i din internetbank och inte i Kivra.

Jag har Kivra men önskar pappersfakturor 

Om du har aktiverat KIVRA men vill få pappersfakturor behöver du själv logga in på Kivra och avaktivera att digital post från Ledarnas a-kassa ska sändas ut via KIVRA. 

Mer information om Kivra hittar du på www.kivra.com.

Betalning av medlemsavgiften om du befinner dig utomlands 

När du betalar från ett annat EU/EES-land måste du även betala mottagarens kostnader för en EU-betalning. Det innebär att du måste lägga på ett ytterligare belopp din medlemsavgift. Beloppet kan variera beroende på vilken bank du har. Kontakta din bank för att få reda på exakt vilket belopp. 

Betalning från länder utanför EU kostar också extra. Kontrollera med din bank vad kostnaden blir. Var noga med att ange korrekt IBAN-nummer och Swiftadress/Bic-nummer. Om dessa uppgifter är felaktiga blir det en högre kostnad.

IBAN

SE65 5000 0000 0521 5102 9336


SWIFT/BIC

ESSESESS

Vad händer om jag inte betalar medlemsavgiften? 

Om du inte betalar din medlemsavgift på grund av att du överväger eller har bestämt dig för att lämna arbetslöshetskassan vill vi informera dig om att det är viktigt att du aktivt avslutar ditt medlemskap.

Om du inte avslutar ditt medlemskap utan enbart slutar att betala medlemsavgiften blir du avregistrerad först vid tre obetalda medlemsavgifter. Under denna period är du fortfarande försäkrad och därför är du också skyldig att betala avgift för dessa månader. Om du vill avsluta ditt medlemskap kan du läsa mera om det här.

Om du har avslutat ditt medlemskap och har kvar obetalda avgifter

Om ditt medlemskap avslutas på grund av att du inte betalat för tre månadsavgifter eller att du inte betalat alla avgifter vid tidpunkten som ditt medlemskap avslutas kräver arbetslöshetskassan in dessa medlemsavgifter. Vid betalningspåminnelse tillkommer en påminnelseavgift och ett vidare inkassoförfarande.  Ansökan om betalningsföreläggande medför ytterligare kostnader.

Hjälpte den här sidan dig?