27 procent färre fick ersättning från en a-kassa under 2022

I en rapport publicerad av Sveriges a-kassor presenteras statistik som visar på att 27 procent färre fick ersättning från en a-kassa under 2022 jämfört med 2021. 

Trots oroligare tider ligger antalet personer med ersättning från a-kassan på låga nivåer. Under 2022 fick drygt 227 000 personer ersättning från en a-kassa, vilket är en minskning på hela 27 procent jämfört med 2021. Det visar statistik som har sammanställts av Sveriges a-kassor. – Det är positivt att se att arbetsmarknaden fortsatt varit stark under förra året trots oro i omvärlden, inflation och energikris. Samtidigt väntas arbetslösheten öka i år och därför är det klokt att se till att vara medlem i en a-kassa. Det är en billig försäkring för trygghet i arbetslivet, säger Tomas Eriksson, kanslichef på Sveriges a-kassor.

För dig som vill läsa hela rapporten klicka här

Om Sveriges a-kassor
Sveriges a-kassor är service- och intresseorganisation för 24 a-kassor med totalt 3,9 miljoner medlemmar. Sveriges a-kassor arbetar för att ännu fler ska få tillgång till tryggheten som a-kassan innebär. Deras uppdrag är att stötta a-kassorna med opinionsbildning, utbildning och IT-utveckling.